torstai 2. kesäkuuta 2011

Uusi askel kohti Orwellia

Piraattipuolue:
Salaperäinen muistio paljastaa rajut sensuuriaikeet

Olemme saaneet haltuumme Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisessa tekijänoikeustoimikunnassa pyöritellyn muistion, joka paljastaa järkyttävän luonnoksen tekijänoikeuslain muutokseksi. Asiakirjaa ei ole tiettävästi virallisesti julkaistu aiemmin, mutta se löytyy nyt Piraattipuolueen sivuilta: http://www.piraattipuolue.fi/images/muistio-27-5-11.pdf .
Lakimuutoksen jälkeen teleyritykset voitaisiin uhkasakolla pakottaa estämään pääsy tekijänoikeusrikkomuksiin liittyville verkkosivustoille. Tekijänoikeustoimikunnan piirissä havitellaan siis merkittävän uuden sensuurijärjestelmän pystyttämistä Suomeen.
Teleyritykset voidaan pian pakottaa estämään pääsy valituille verkkosivustoille? Eikö sen sensuurilain pitänyt koskea vain lapsipornoa? Sääli että ainoa asiasta kiinnostunut taho on nörteiksi leimattu pikkupuolue. Eivät nämä sensuuri/tekijänoikeusasiat nyt niin merkityksettömiä ole!

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä poiminto, kiitos! Tässä on laajemminkin sellainen ongelma, että yksityiset yritykset pakkotetaan tekemään viranomaisille kuuluvia tehtäviä. Viranomaiset eivät resurssipulaan (raha, osaaminen) vedoten pysty rajoituksia toteuttamaan, joten ne velvoittavat yritykset siihen.

Pitkä ei ole matka siihen, että poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen tehtävät ulkoistetaan yksityisille yrityksille. Saadakseeen yrityksen perustettua, sen omistajien tulee antaa sitoumus valvoakseen ja rangaistakseen yksityisiä ihmisiä. Niin paljon kuin ihmiskauppaa ja erityisesti puolustuskyvyttömiin lapsiin ja aikuisiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä inhoankin, vielä enemmän inhoan valtion tekopyhyyttä jättää hoitamatta veronmaksajilta keräämillään rahoilla kansalaisten etua ja sysätä varoja erilaisiin järjettömiin hulabaloo-projekteihin.

Internet Mies kirjoitti...

Pitkä ei ole matka siihen, että poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen tehtävät ulkoistetaan yksityisille yrityksille.

Heh heh, näin leikkattuna tämähän olisi ääri-libertaarien unelma.

Saadakseeen yrityksen perustettua, sen omistajien tulee antaa sitoumus valvoakseen ja rangaistakseen yksityisiä ihmisiä.

Pseudo-yksityistäminen on hyvin yleistä valtion osalta. Jopa niin paljon parjatut Thatcherin "yksityistämät" junaradat ja USA:n terveydenhuolto ovat monesti kelvanneet sosialisteille esimerkkinä markkinatalouden toimimattomuudesta, vaikka todellisuudessa omistus on näennäisesti siirretty yksityisille tahoille ja määräysvalta on jätetty byrokratian ja raamatun paksuisen sääntökirjan taakse.

Tämä sensuurihomma ei ole niin mustavalkoinen kuin sen kannattajat haluavat asian ymmärtää olevan. Kyse ei ole "ihmiskauppa vs. muutama mitätön kansalaisoikeus, valitse tästä"-tilanteesta, vaan kyseinen sensuurilista ei auta tilannetta yhtään eli oikeuksiamme rajoitetaan turhasta. Esto on helppo kiertää, ja listalla olevat sivustot näyttävät suoraan minne sivuille lapsipokefani voi mennä(en muista kaikkea kritiikkiä tähän hätään, mutta Piraattipuolue on kirjoittanut aika kattavasti sensuuriasioista. Googlella varmaan löytää heidän sivustoltaan lisää materiaalia).